Assortiment

Tijdens mijn studiereizen naar Colombia is mijn verliefdheid op koffie over gegaan in een houden van.
Colombia heeft een breed scala aan smaakprofielen, van de zwaardere chocolade-achtige koffies tot heerlijke fruitige zoete oogsten.
Koffie met liefde heeft 5 verschillende Specialty coffees in haar assortiment, welke allen een gewassen verwerkingsmethode hebben ondergaan.

In ere voor mijn eerste kennismaking met Colombiaanse koffie ben ik trots om biologisch geteelde siërra Nevada te branden voor u.
Het rijke zoete, chocolade en kersenkarakter is meer geschikt voor espresso dan voor filterbereiding.
Deze koffie komt van de redecolsierra, een koffiecoöperatie welke op goede wijze voor 390 familiebedrijven zorgt.

Van het noorden neem ik u graag mee naar mijn favoriete finca in het zuidelijke Nariño.
De Familie Pedraza zorgt met veel toewijding voor finca la joya.
De bewust gekozen teelwijze van trage rijping zorgt voor intense smaken.
Op 2000 meter hoogte groeit hier louter caturra(arabica-variëteit)
Deze koffies zijn jaar in jaar uit mijn persoonlijke favoriet door haar fantastische balans.
Ook deze oogst van afgelopen july spreekt boekdelen.
Het smaakprofiel behelst Appel druif citroen chocolate

Een gebied wat door haar combinatie van goede bodem en goede geografie complexe koffies kan produceren is Huila, deze koffies zijn naast espresso ook uitermate geschikt voor filterbereiding.
Met veel plezier laat ik u kennismaken met de laatste oogst van finca paraïso.
Ernedis Rodriguez produceert een fantastische zoete in mijn ogen licht kruidige frisse koffie.
De verlengde fermentatie zorgt voor carameltonen in combinatie met perzik en citrus.

Ook kunt u bij Koffie met liefde kennis maken met Maria Aurora,
Op 70 jarige leeftijd heeft zij een bescheiden koffieplantage welke zij met zeer veel aandacht exploiteerd.
In Colombia werken ongeveer 540.000 mensen in de koffieteelt, veelal zijn dit familiebedrijven waar bijvoorbeeld 2 hectare grond beschikbaar is.
De mensen achter de koffie respecteren en goed betalen geeft de koffie een meerwaarde.
Deze koffie uit het district Antioquia, caicedo heeft een zeer aangenaam karakter van kersen donkere chocolade citroen en hazelnoot.

Daar waar in het verleden koffie binnen kwam in Colombia op de grens met Venezuela voeren wij een klassieke heerlijke koffie uit Santander.
Meerdere kleinere plantages rond Bucaramanga produceren lokale arabica-variëteiten welke een ronde chocolade smaak met zoetheid

× Hoe kan ik u helpen?